Klik hier voor meer projecten


Bouwbedrijf Engels & Verbiest adviseert en realiseert. Wij streven ernaar om een mooie en fijne woonomgeving te creëren voor de klant. Dit doen we door nauw samen te werken met de betrokken partijen. De werkzaamheden van ons bedrijf bestaan ook uit het realiseren van nieuwbouw projecten. Voor een vakkundige en professionele aannemer voor uw nieuwbouwwoning heeft u aan bouwbedrijf Engels & Verbiest een uitstekende en geschikte partner. Wij zijn uw nieuwbouw specialist in Zuid-Holland.      Door jaren ervaring en kennis en het combineren met hedendaagse technieken, staan wij garant voor nieuwbouwprojecten van hoogstaande kwaliteit. Onze kracht is dat wij voorafgaand aan de bouw al actief met onze klanten meedenken. Heeft u vragen, wilt u meer informatie over een nieuwbouwwoning neem dan contact met ons op.

Onderstaand enkele projecten, die wij als bouwbedrijf Engels & Verbiest al hebben gerealiseerd. 

Vrijstaande woning in Schiedam

Op de plaats van het voormalige Vlietland Ziekenhuis in Schiedam verrijst in de nieuwe wijk Oranjeburgh, een in de sfeer van de Schiedamse architect Piet Sanders (1912 – 2012) De woning is een robuust, modern en kubisch volume met zeer slanke kozijnen. De nieuwbouw werd uitgevoerd als een pilotproject, waarbij de principes van ActiveHouse en SlimBouwen bij elkaar kwamen. De nieuwbouw ademt de sfeer uit van een tijd, waarin gedachtes over industrieel en gezond wonen verder waren dan nu. Het huis is zeer energiezuinig en kwam tot stand door een samenwerking van enkele producerende partijen uit de bouw, die vernieuwende producten toepasten.

In dit project wordt kennis gedeeld over hoe je energiezuinig, milieubewust, betaalbaar, snel en klantvriendelijk woningen kunt realiseren.

Vrijstaande woning in Schiedam

De vraag van de opdrachtgever was om een woning te ontwerpen die op de begane grond geschikt is voor een rolstoelbewoner en tegelijkertijd aantrekkelijk is als gezinswoning. Het betreft een traditioneel kavel.

In het plangebied Oranjeburgh zijn klassieke elementen uit de jaren ’30 stijl van de Schiedamse architect Piet Sanders geabstraheerd tot een eigentijdse variant.

Eén van die elementen betreft het gebruik van een afwijkende steenkleur voor de plint van het gebouw. In dit ontwerp is dit principe doorgevoerd door het introduceren van een zogenaamde ‘sokkel’ in een afwijkende steenkleur waar de woning als het ware in valt. Deze sokkel start in de voorgevel als erker en vormt het accent in de voorgevel. Het sokkel-element gaat over in een gemetselde plantenbak onder het grote kozijn en verspringt vervolgens tot aan de dakgoot.

Vrijstaande villa in Nieuwkoop

Nieuwkoop - In 2017 is door Bouwbedrijf Engels en Verbiest de bouw gestart van deze prachtige villa en opgeleverd in 2018. Ontworpen door Marco Bruijnes Architecten BV.


Vrijstaande woning in Schiedam

Oranjeburghverrijst in een statige buurt en ook de nieuw te bouwen woningen moeten de allure van de jaren 30-architectuur uitstralen. Daarmee sluit Oranjeburgh dus naadloos aan bij de omringende bebouwing. In Oranjeburgh is ruimte voor vrijstaande woningen, maar er zijn ook mogelijkheden om een twee-onder-een-kapwoning te realiseren.


Nieuwbouw tussenwoning in Den Haag

Den Haag - De door Nugteren Architectuur ontworpen tussenwoning in Den Haag. Het wordt een gebied waar wonen, werken en ontspanning centraal staan. De woning ligt aan de kade en heeft een tuin op het westen. De gebouw heeft een hoogte van bijna 14 meter. De woning heeft 4 bouwlagen, waarbij de eerste verdieping 4 meter hoog is. De woning heeft een industrieel karakter. De gevel bestaat uit een donkere baksteen met donkere voeg in combinatie met stalen profielen en grote raampartijen. De keuken krijgen een centrale plek in de woning. De ruimte staat in verbinding met de kade, zodat er op lekkere dagen de eetruimte eenvoudig doorgetrokken kan worden naar buiten. De keuken en woonkamer zijn boven elkaar gelegen en verbonden via een vide. De trap in de vide is de blikvanger van de twee ruimtes.

Door gebruik te maken van zonnepanelen, een warmtepomp en hoge isolatiewaardes is de woning duurzaam.


Nieuwbouw appartementen in Leiden

Leiden - Realisatie nieuwbouw appartementen en later de renovatie van het naast gelegen historische grachtenpand in het centrum van Leiden. In dit project wordt kennis gedeeld over hoe je energiezuinig, milieubewust, betaalbaar, snel en klantvriendelijk woningen kunt realiseren.