Bouwbedrijf Engels & Verbiest

Ook uw partner in nieuwbouw

De werkzaamheden van ons bedrijf bestaan ook. uit het realiseren van nieuwbouw projecten. Voor een vakkundige en professionele aannemer voor uw nieuwbouwwoning heeft u aan bouwbedrijf Engels & Verbiest in de regio Leiden maar ook daarbuiten een uitstekende en ideale partner. Wij zijn uw nieuwbouw specialist in de omgeving van Leiden. Doordat wij jaren van ervaring en kennis, combineren met hedendaagse technieken, staan wij garant voor nieuwbouwprojecten van hoogstaande kwaliteit. Samen met u zorgen we door middel van tussentijdse evaluaties voor een ijzersterk eindresultaat.

Bij de bouw streven wij altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit, zonder daarbij de wensen van onze klanten, u, uit het oog te verliezen. Als bouwbedrijf weten wij als geen ander dat het bouwen van een nieuw huis veel meer is dan alleen maar stenen stapelen. Het is een kwestie van overleggen, samenwerken en goede afspraken maken. Wij streven ernaar om alle activiteiten zodanig te stroomlijnen, dat we altijd een goed eindresultaat kunnen afleveren.

Onze kracht is dat wij voorafgaand aan de bouw al actief met onze klanten meedenken. Heeft u vragen, wilt u meer informatie over een nieuwbouwwoning of wilt u geheel vrijblijvend gebruik maken van onze kennis en ervaring tijdens een eerste gesprek? Neem dan contact met ons op. Onderstaand enkele projecten, die wij als bouwbedrijf Engels & Verbiest al hebben gerealiseerd.

Nieuwbouw

Vrijstaande woning

Het huis verspilt zo ver
als het kan, geen energie.

Vrijstaande woning in Schiedam | KAW architecten

Op de plaats van het voormalige Vlietland Ziekenhuis in Schiedam verrijst in de nieuwe wijk Oranjeburgh, een in de sfeer van de Schiedamse architect Piet Sanders (1912 – 2012) De woning is een robuust, modern en kubisch volume met zeer slanke kozijnen. De nieuwbouw werd uitgevoerd als een pilotproject, waarbij de principes van ActiveHouse en SlimBouwen bij elkaar kwamen. Oplevering 2016. De nieuwbouw ademt de sfeer uit van een tijd, waarin gedachtes over industrieel en gezond wonen verder waren dan nu. Het huis is zeer energiezuinig en kwam tot stand door een samenwerking van enkele producerende partijen uit de bouw, die vernieuwende producten toepasten. Het huis verspilt zo ver als het kan, geen energie. Dat zit hem met name in de schil, die met een hoogwaardige isolatie optimaal is uitgevoerd. Daarnaast wordt de woning uiteraard kierdicht uitgevoerd, en me een nieuw kozijnproduct toegepast. In dit project wordt kennis gedeeld over hoe je energiezuinig, milieubewust, betaalbaar, snel en klantvriendelijk woningen kunt realiseren.

Dit project werd mede door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

Nieuwbouw

Vrijstaande woning

Een eigentijdse woning
met een 55 graden kap

Vrijstaande woning in Schiedam | Thijssen Verheijden architecten

De vraag van de opdrachtgever was om een woning te ontwerpen die op de begane  grond geschikt is voor een rolstoelbewoner en tegelijkertijd aantrekkelijk is als gezinswoning. Het betreft een traditioneel kavel. Overeenkomstig met het beeldkwaliteitskader van plangebied Oranjeburgh zijn klassieke elementen uit de jaren ’30 stijl van de Schiedamse architect Piet Sanders geabstraheerd tot een eigentijdse variant.

Eén van die elementen betreft het gebruik van een afwijkende steenkleur voor de plint van het gebouw. In dit ontwerp is dit principe doorgevoerd door het introduceren van een zogenaamde ‘sokkel’ in een afwijkende steenkleur waar de woning als het ware in valt (zie concept-schets). Deze sokkel start in de voorgevel als erker en vormt het accent in de voorgevel. Het sokkel-element gaat over in een gemetselde plantenbak onder het grote kozijn en verspringt vervolgens tot aan de dakgoot. In de achtergevel is dit sokkel-element bewust doorgetrokken in de vorm van een verticale neut.

Dit project werd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

Oplevering: mei 2017

Nieuwbouw


Oplevering mei 2017

De boven getoonde villa met oog voor traditie in de afbouwfase | Thijssen Verheijden architecten

In de zuidgevel is een verbijzondering toegepast  in de vorm van een tweetal bloemkozijnen van Iroko hout. Dit materiaal komt terug in de voordeur en garagedeur. Verder is incidenteel bijzonder metselwerk toegepast in de gevel. Voor de entreeluifel is gekozen voor een lichte structuur met antraciet staalprofielen. In de entreehal en het trappenhuis valt een ruime hoeveelheid daglicht vanwege de ramen op de eerste verdieping en het daklicht.

 

Loft | Amsterdam 2016 | Studio Kustlijn architecten

Een interieurontwerp voor een casco opgeleverd loft in het project  “Superloft”. Superloft is een nieuw woonconcept, ontwikkeld door Marc Koehler Architects (MKA), waarbinnen bewoners hun eigen droomloft kunnen samenstellen. Voor creatieve stedelingen, door ontwikkelaars Kosmopolieten genoemd, een ideaal concept. De meeste nieuwbouwprojecten bestaan alleen nog uit vastgestelde plattegronden met een minimale afwijkingsvrijheid. Plafondhoogtes,  de indeling, de balkons en stopcontact zijn een gegeven of kunnen worden gewijzigd met een gigantische meerwerkrekening tot gevolg. Onze opdrachtgever heeft een twee laags loft gekocht waarbinnen naar eigen idee en wens een inrichting ontworpen kan worden. Samen met de opdrachtgever hebben wij deze lege “doos” invulling gegeven. Door gebruik te maken van de geboden hoogte ontstaat een mooie doorkijk door het loft met prachtig uitzicht het IJ.

In grote steden worden dit soort projecten steeds vaker aangeboden of door een collectief zelf opgestart. Voor ons de ideale opdrachten om onze creativiteit en kennis op los te laten.

Dit project werd mede door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

Kavel 52 Oranjeburgh | Schiedam 2017 | Thijssen Verheijden architecten

Op vrijdag 10 december 2016 is de eerste paal geslagen van de door ons ontworpen vrijstaande woning op kavel 52 van Oranjeburgh te Schiedam. Voor deze kavel, gesitueerd op de hoek van de Anna van Burenstraat en de Charlotte de Bourbonstraat, is een traditionele  bouwstijl voorgeschreven. Deze woning verwijst naar de jaren ’30 stijl van Piet Sanders, maar in een heel modern jasje! Deze eigentijdse vrijstaande woning met een 60 graden kap heeft een zinken kap.

Dit project wordt door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

Nieuwbouw


Kavel 52 afbouwfase


April 2017 | Thijssen Verheijden architecten

Oranjeburgh verrijst in een statige buurt en ook de nieuw te bouwen woningen moeten de allure van de jaren 30-architectuur uitstralen. Daarmee sluit Oranjeburgh dus naadloos aan bij de omringende bebouwing. In Oranjeburgh is ruimte voor vrijstaande woningen, maar er zijn ook mogelijkheden om een twee-onder-een-kapwoning te realiseren. De kavels voor particulier opdrachtgeverschap variëren in omvang van circa 295 m2 tot ruim 550 m2 en bij verwerving is er de keuze uit eigen grond of erfpacht. De uitgifte van kavels geschiedt in fasen. De eerste fase bestaat uit 12 kavels: 4 vrijstaande woningen en 8 voor twee-onder-een-kapwoningen.

 

In de afgelopen weken is het casco voor kavel 52 geplaatst door Bouwbedrijf Engels & Verbiest en is daarmee het hoogste punt bereikt!

 

 

 

 

 

Nieuwbouw


Schiedam
Oplevering kavel 52 2018Opgeleverd in 2018 | Thijssen Verheijden architecten


Kijk hier voor meer foto's!

Deze prachtige villa is gebouwd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest! 


Kavel 6 Nieuwkoop | Nieuwkoop 2017 | Marco Bruijnes Architecten BV

Eind 2017 is begonnen met de nieuwbouw van de door Marco Bruijnes Architecten BV ontworpen vrijstaande woning op kavel 6 in Nieuwkoop.

Dit project wordt door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.


 


Nieuwbouw


NIEUWKOOP
Oplevering kavel 6 2018Augustus 2018 | Marco Bruijnes Architecten BV


Kijk hier voor een uitgebreide collage!

Deze prachtige villa is gebouwd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest!

 


Nieuwbouw


Project Rijnvaert Oegstgeest


Midden 2018 | Van Swieten Partners Architecten

Midden 2018 staat deze villa gepland gebouwd te worden in het Project RIJNVAERT in Oegstgeest. Vrijheid, complete rust en alles heerlijk nieuw. Wonen in Rijnvaert Oegstgeest is een ultieme beleving. Het waterrijke nieuwbouwplan in Oegstgeest omvat vrijstaande villa’s en schitterende twee-onder-een-kapwoningen

Deze villa op kavel 9 zal gerealiseerd worden door Bouwbedrijf Engels & Verbiest!

 

 

Kavel 45| Schiedam 2019 | DBO architecten

Eind augustus 2018 wordt de eerste paal geslagen van de door DBO architecten ontworpen vrijstaande woning op kavel 45 van Oranjeburgh te Schiedam.

Dit project wordt door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

Nieuwbouw appartementen Zoeterwoudsesingel in Leiden | Mulderblauw architecten

Realisatie nieuwbouw appartementen en later de renovatie van het naast gelegen historische grachtenpand in het centrum van Leiden.

Dit project werd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

 

 

Oplevering appartementen complex in Leiden | Mulder Blauw architecten

Oplevering van het luxe appartementencomplex eind november 2019 in het sfeervolle
centrum van Leiden.

Dit project wordt door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

 

 

 

Kavel 8 Den Haag | Petroleumhaven 2020 | Nugteren Architectuur

Eind 2019 is begonnen met de nieuwbouw van de door Nugteren Architectuur ontworpen tussenwoning op kavel 8 in Den Haag. Het wordt een gebied waar wonen, werken en ontspanning centraal staan. De woning ligt aan de kade en heeft een tuin op het westen. De gebouw heeft een hoogte van bijna 14 meter. Daarmee krijgt het 4 bouwlagen, waarbij de eerste verdieping 4 meter hoog zal zijn. De woning krijgt een industrieel karakter. De gevel bestaat uit een donkere baksteen met donkere voeg in combinatie met stalen profielen en grote raampartijen. De keuken krijgen een centrale plek in de woning. De ruimte staat in verbinding met de kade, zodat er op lekkere dagen de eetruimte eenvoudig doorgetrokken kan worden naar buiten. De keuken en woonkamer zijn boven elkaar gelegen en verbonden via een vide. De trap in de vide is de blikvanger van de twee ruimtes. De kavel woning is zeer duurzaam. Zo heeft het een EPC van 0,0. Dit betekent, dat de woning minstens evenveel energie opwerkt als verbruikt. Door gebruik te maken van zonnepanelen, een warmtepomp en hoge isolatiewaardes is dit mogelijk. De gemeente stimuleert duurzaam bouwen door bij een goede score korting op de bouwleges te verstrekken. Bij een score van 8,5 worden de leges met 100% teruggegeven.

Dit project wordt door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

 


Nieuwbouw


luxe villa CLT casco in Hoek van holland


Maart 2021   | Thijssen Verheijden architecten

Vrijstaande villa in duinlandschap met CLT casco Hoek van Holland 

Start: Maart 2021

Deze villa zal gerealiseerd worden door Bouwbedrijf Engels & Verbiest! 

 Januari 2021 | Villa CLT casco Berkel & Rodenrijs | Thijssen Verheijden architecten

Vrijstaande villa met CLT casco Berkel & Rodenrijs 

Start: Januari 2021 

Dit project wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest!


Nieuwbouw


Villa HSB casco in Schiedam


Januari 2021   | Thijssen Verheijden architecten

Project: Vrijstaande villa met HSB casco Kavel 59 Schiedam Oranjeburgh 

Start: Januari 2021

 

Deze villa zal gerealiseerd worden door Bouwbedrijf Engels & Verbiest! 

 NieuwbouwAppartementen CLT casco Kaappark Rotterdam


Maart 2021  | Architecten buro "Architectenmaken"

Bouw appartementen complex CLT casco Kaappark Rotterdam

Dit appartementen complex wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest!