Klik hier voor meer projecten


De werkzaamheden van ons bedrijf bestaan uit onderhoudswerkzaamheden, renovaties, maar ook het realiseren van een aanbouw of uitbouw. Want misschien wilt wel een kantoor aan huis, de garage vergroten of meer ruimte maken. Dan kunt u ook denken aan een opbouw of door het plaatsen van een dakkapel. Een veilig en goed onderhoud van uw huis is van zeer groot belang. Bij ons kunt u uw huis professioneel, bekwaam en netjes laten renoveren of laten verbouwen.
Bouwbedrijf Engels & Verbiest vervangt beschadigd houtwerk, brengt uw deuren en kozijnen weer in de authentieke staat, zodat u er weer jarenlang veel plezier van heeft. Uw renovatie is bij ons in perfecte handen. Onze kracht is, dat wij voorafgaand aan de renovatie of verbouwing al actief met u meedenken over uw wensen en behoeftes.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over een renovatieproject of wilt u een gesprek over de mogelijkheden van een verbouwing neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u tijdens een eerste gesprek voorzien van het juiste advies. Wilt u meer informatie over verbouwen of renovatie?  Neem dan contact met ons op.

Onderstaand enkele verbouwings-renovatie projecten, die wij hebben gerealiseerd. 

Renovatie en uitbreidings project in Voorschoten

Woningen uit de jaren ’70 geven een typische beleving met veel hout, patronen, bakstenen muren en schroten aan het plafond. De aangekochte woning van onze opdrachtgevers in Voorschoten oogt momenteel kil en ondanks dat de stijl uit de jaren ’70 momenteel een comeback maakt wordt deze woning gerenoveerd en ontworpen naar een beoogde frissere en moderne beleving. De woning heeft een ruime tuin op het zuiden waar een uitbreiding van de woonkamer wordt gerealiseerd. Een volledig glazen pui zorgt voor een verhoging van de daglichttoetreding. Door het doorbreken van een aantal wanden krijgt de begane grond een open karakter en ontstaat de mogelijkheid voor een leefkeuken. De eerste verdieping wordt uitgebreid door het dichtzetten van een bestaand dakterras en het verlengen van een bestaande dakkapel. Door het stucen van de typerende bakstenen binnenwand en het verwijderen van de schrootjes aan het plafond krijgt de woning meer ruimtelijkheid. Bij het creëren van de juiste beleving hoort bij deze opdrachtgevers ook het werken aan duurzaamheid.Uitbouw met atelier in Den Haag

Wij ontmoeten onze opdrachtgevers met de wens om een ruim atelier bij hun woning te creëren. De beleving die deze ruimte zou moeten hebben werd omschreven als een met natuurlijk daglicht overgoten ruimte, die moet dienen als schildersatelier. Het atelier is integraal en apart van de woning te gebruiken, waardoor in de toekomst de woning gebruikt kan worden als een een zogenaamde kangoeroewoning. De uitbouw is in de stijl van het huis ontworpen, voorzien van daklichten en grote gevelopeningen voor de toetreding van zo veel mogelijk daglicht. Er is gekozen voor een eenduidige lijn in de daklijst, kleur en materialisatie zodat de beleving ontstaat dat bestaand en nieuw één geheel vormen.


Uitbreiding en transformatie villa Delft

Deze vrijstaande woning in Delft wordt volledig verbouwd. Met het toevoegen van een uitbouw, een dakkapel en een wijziging in de dakvorm is het een ware transformatie. Intern krijgt de woning een volledig nieuwe indeling. Er komt een ruime woon-leef keuken en er worden twee extra slaapkamers, een werkkamer en één nieuwe badkamer gecreëerd. De twee slaapkamers en werkkamer zijn verbonden met de vliering via een vide naar een speelzolder en een bibliotheek voor de werkkamer. Door de bakstenen gevel af te werken met pleisterwerk krijgt de voormalige woning een totaal andere uitstraling. Er worden een aantal duurzaamheidssystemten toegepast. Warmte wordt gecreëerd door elektrische- vloerverwarming en radiatoren. De warmwatervoorziening komt uit een elektrische CV. De stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt met zonnepanelen op de zuidelijke kant van het dak. De uitbouw en de dakkapel vallen onder de vergunningsvrij bouwen regeling. Voor het wijzigen van de dakvorm is de benodigde vergunning aangevraagd bij de gemeente Delft.


Tijd voor een renovatie van uw badkamer en/of toilet?

Is uw badkamer en/of toilet toe aan vervanging? Of wilt u een nieuwe badkamer en/of toilet creeren in een bestaande ruimte? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We bespreken graag de mogelijkheden en helpen u bij het ontwerp van de badkamer of het toilet.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en een offerte op maat.
Badkamer opknappen

Wij knappen de badkamer op of zorgen ervoor dat u de ruimte zo slim mogelijk kunt benutten. Is de badkamer eigenlijk te klein voor uw huidige wensen en wilt u daar wat aan doen of wilt u de materialen in de badkamer vernieuwen? Het zijn zaken waar we u uitstekend mee van dienst kunnen zijn. We renoveren badkamers in Leiden en omstreken, we hebben veel ervaring met het verbouwen van de badkamer. Heeft u al een goed beeld van wat u wenst of weet u in ieder geval dat de huidige badkamer niet voldoet? Veel mensen die een bestaande woning kopen willen de badkamer graag verbouwen, net als mensen die al tientallen jaren in dezelfde woning wonen en zijn uitgekeken op de huidige stijl van het sanitair. We kunnen u daar uitstekend mee van dienst zijn, wij zorgen ervoor dat de renovatie van de badkamer op een nette manier gebeurt en dat u kunt rekenen op een nieuwe badkamer, die weer volledig aan uw wensen voldoet.

Kleine badkamer verbouwen

We kunnen desgewenst specifiek een kleine badkamer verbouwen, bijvoorbeeld om zo slim mogelijk gebruik te maken van de vierkante meters. In een kleine badkamer een bad plaatsen of er met de inloopdouche voor zorgen dat het water niet door heel de badkamer gaat? Het zijn zaken waar de renovatie van een badkamer uitkomst bij kan bieden. We vertellen u graag meer over het laten opknappen van de badkamer, zodat we u goed kunnen aangeven wat er mogelijk is. Neem contact op voor meer informatie, dan schetsen we u graag de mogelijkheden of laten we u voorbeelden zien van badkamers in Leiden en omstreken die we renoveerden.